Mijn winkelwagen:

U hebt niets in uw winkelwagen.

Chardonnay

Niet de meest aangeplante witte druif ter wereld maar wel verreweg de bekendste en meest internationale. Gedijt bijna overal en is in de Nieuwe Wereld een tijdje synoniem geweest met witte wijn. Sinds eeuwen staat de Chardonnay voor grote witte Bourgogne. Ook in de Champagne speelt hij een essentiële rol. In Duitsland volgde officiële toelating in 1991. Omdat voordien enkele bedrijven al plantgoed uit Frankrijk betrokken, zijn enkele Duitse Chardonnaywijngaarden wezenlijk ouder.   De Chardonnay stelt aan de ligging even hoge eisen als een Weisser Burgunder of een Riesling. Wat mindere wijngaarden zijn daarom ongeschikt. Hij gedijt het best op diepe, kalkhoudende warme bodems. Chardonnay is goed bestand tegen winterkou en is niet erg gevoelig voor ziektes. De meeste wijnen worden droog gevinifieerd. Behalve in roestvrij staal gebeurt de vinificatie ook in barrique. Kenmerkend voor Chardonnay is een geur van meloen, exotisch fruit, overrijpe kruisbessen of ook van niet helemaal rijpe appel. Betere kwaliteiten bezitten meestal de nodige alcohol en extract. Ze hebben body en lengte. Zijn ze in barrique opgevoed, dan worden de primaire fruitaroma’s aangevuld met die van hout.
TEST

2 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren

2 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren