Mijn winkelwagen:

U hebt niets in uw winkelwagen.

Gewürztraminer

Een monumentale, al 400 jaar met Gewürztraminer beplante wijngaard in het dorp Rhodt in de Pfalz, is een indicatie dat de Gewürztraminer een van de oudste druiven is die ook vandaag nog worden geteeld. Sommige onderzoekers suggereren Griekenland als bakermat. Tramin in Zuid-Tirol is wat dat betreft omstreden, maar vast staat wel dat daar al in de 15e eeuw Traminer als miswijn aan de kloosters werd geleverd. Historische documenten vermelden de aanwezigheid van de druif in Duitsland in de 16e eeuw. De Gewürztraminer kent in Duitsland een aanplant van ongeveer 830 hectare, minder dan 1% van het Duitse totaal, waarvan in de Pfalz ongeveer 350 hectare. Gewürztraminer heeft een heel dikke, licht rossige schil en kan een rijpheid bereiken die overeenkomt met een hoge Auslese. Van de zeer aromatische en kruidige druif kunnen zowel normale als bijzonder verfijnde wijnen gemaakt worden. Afhankelijk van bodem en opbrengst zijn de wijnen eleganter of zwaarder, met soms behoorlijk wat alcohol. Typische Gewürztraminers hebben stro- tot goudgele kleur en bescheiden tot weelderige geur die doet denken aan bloeiende rozen. Verder zijn aroma’s te vinden van acaciabloesem, viooltjes, honing, marsepein, kweepeergelei, bittere sinaasappel of maracuja. Edelzoete Auslesen zijn geschikt voor langdurige opleg. Zijn geurige neus en zijn kruidige fruitsmaak maken de Gewürztraminer tot een druif voor liefhebbers van aromatische wijnen.
TEST

1 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren

1 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren