Mijn winkelwagen:

U hebt niets in uw winkelwagen.

Grauburgunder (Pinot Gris of Ruländer)

Grauburgunder kwam vanuit de Bourgogne terecht in Zwitserland en Hongarije, en van daaruit vermoedelijk in de 14e eeuw ook in Duitsland. De benaming Ruländer komt van de koopman Johann Ruland, die in 1711 in een tuin in het stadje Speyer een hem onbekende Burgunderdruif vond en die vermeerderde. In Duitsland heeft hij steeds meer aan betekenis gewonnen. In de Pfalz is er 1000 hectare van dit ras aangeplant. De compacte trossen maken het de botrytis makkelijk en daarmee de productie van edelzoete wijnen. Hij gedijt bijzonder goed op lössterrassen, maar ook op kalkbodems en stenig terrein. Grauburgunder is in de regel droog, met medium body en met frisse zuren. Ruländer wordt daarentegen vol en met nadrukkelijk zoet aangeboden. Typerende aroma’s zijn die van groene noten, amandelen, boter en fruit als peer, zuidvruchten, rozijnen, ananas en citrusvruchten. Daarnaast kunnen ook plantaardige tonen optreden van groene bonen of paprika.
TEST

3 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren

3 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren