Mijn winkelwagen:

U hebt niets in uw winkelwagen.

Lemberger (Blaufränkisch)

Blauer Limberger is de officiële naam waaronder de druif geklasseerd is. Lemberger en Blaufränkisch zijn de voor Duitse wijnen toegelaten synoniemen. De laat rijpende Lemberger stamt naar alle waarschijnlijkheid uit wijngaarden langs de benedenloop van de Donau. De Lemberger vraagt om warmte en beschutting, omdat hij vroeg uitloopt en laat rijpt. Hij stelt de hoogste eisen aan de ligging en wat mindere aan de bodem. Lemberger gedijt het best op diepe, vruchtbare leembodems. Lemberger komt in verschillende varianten op de markt. In de neus bieden ze een ingetogen tot krachtig aroma dat doet denken aan bramen, zoete kersen of zure kersen, pruimen, zwarte bessen, kruisbessen, vlierbessen, banaan en cacao. Ook zijn plantaardige tonen, die aan groene bonen of groene paprika herinneren. Afhankelijk van de opvoeding zijn de wijnen fruitig of tanninerijk met een lange afdronk. Een goede zuurgraad, extract en tannine maken de pittige Lemberger lang houdbaar.

TEST

1 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren

1 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren