Mijn winkelwagen:

U hebt niets in uw winkelwagen.

Merlot

De vaste partner van de Cabernet Sauvignon, maar wel heel anders van karakter. Minder tanninerijk, dus soepeler en toegankelijk. Zoals Merlot gebruikt wordt om de Cabernet Sauvignon wat te verzachten, zo wordt omgekeerd Cabernet Sauvignon gebruikt om Merlot wat meer beet en ruggengraat te geven. Er is een belangrijke reden voor de toenemende populariteit: Merlot rijpt eerder dan Cabernet Sauvignon en is dus minder gevoelig voor najaarsregen. In Duitsland mag deze van oorsprong Franse druif pas sinds 1997 geteeld worden. De Duitse aanplant bedraagt ruim 400 hectare. De helft daarvan ligt in de Pfalz. De behoorlijk donkere wijnen doen in hun smaak denken aan pruimen en zijn zacht en soepel. Dat maakt ze toegankelijk voor veel wijndrinkers. Merlot wordt gedeeltelijk puur gebotteld en gedeeltelijk als cuvée met andere druivenrassen op barrique opgevoed. De barriquewijnen zijn adequate begeleiders van krachtige gerechten, terwijl de eenvoudiger versies passen bij lichtere gerechten of kunnen gewoon op zichzelf gedronken worden.

TEST

3 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren

3 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren