Mijn winkelwagen:

U hebt niets in uw winkelwagen.

Silvaner (Sylvaner)

De bakermat van de Silvaner is waarschijnlijk Oostenrijk, ondanks de naamverwijzing naar het nu Roemeense Transsylvanië. Een document uit 1665 vermeldt dat de cisterciënzer abt Alberich Degen uit het Frankische Steigerwald de druif naar Duitsland heeft gebracht. Vanuit Franken bereikte die ook andere gebieden, zoals het huidige Rheinhessen, de Pfalz en de Nahe. In de Pfalz is zo’n 900 hectare aangeplant met dit ras. De Silvaner stelt hogere eisen aan de bodem dan de Riesling. Droge of stenige bodems voldoen bijvoorbeeld niet. Silvaner is gevoelig voor vorst in de winter. Silvaner kan hoge opbrengsten opleveren voor ongecompliceerde wijnen voor alledag, maar bij beperkte opbrengst evenzogoed hoge predikaatwijnen. Beeren- en Trockenbeerenauslesen behalen bij wedstrijden regelmatig grote prijzen.
TEST

2 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren

2 Item(s)

Van hoog naar laag sorteren